Utbildningsdag 10 april: tema HÄLSA!

Söndagen den 10e april har vi föreläsningar i klubblokalen på tema hälsa.

  • När: Söndagen den 10e april, klockan 9 för aktiva och klockan 10:15 för föräldrar & tränare.
  • Var: Staffanstorps judoklubb
  • Vem: Aktiva från 13 år gamla samt föräldrar och tränare.
  • Anmälan: till Frida Wiberg senast den 3e april

Peter Stenberg och Ingegerd Jönsson från Malmö Idrottsakademin respektive Skåneidrotten kommer till vår klubb och håller föreläsningar för oss!

Peter är kostrådgivare och Ingegerd är mental coach! De ska ge oss de bästa råden för att vi som idrottare ska bli så bra vi bara kan, och då är det ju väldigt viktigt att bitarna utanför judomattan också fungerar och att man mår bra och är trygg i sig själv. Det vi äter och dricker, hur vi tänker och peppar oss själva påverkar såklart vår prestation på både träning och tävling! Därför ska vi få en djupare insikt i allt det här med hjälp av dessa föreläsningarna. Givetvis hoppas jag att så många som möjligt är intresserade att komma och tycker att det är lika viktigt och intressant som jag själv.

Peter kommer hålla en kost- och hälsogenomgång för alla aktiva klockan 09:00 på klubben, denna kommer vara väldigt informativ om hur man som hårt tränande borde äta och även hur man borde äta och dricka en tävlingsdag. När Peter är klar kommer Ingegerd ta över (ca 10:15) och prata om den mentala träningen och hur man ska bygga upp sitt självförtroende. Peter kommer under samma tid prata med föräldrar och tränare om en viktsports baksida, ätstörningar, bantning och kostvanor.

Ni får jättegärna förbereda frågor ni har om dessa ämnen.

Anmäl ert intresse till Frida frida.wiberg@hotmail.com senast den 3e april, det är inte en bindande anmälan och föreläsningarna kostar ingenting utan det är mest för att få en uppskattning om hur många vi blir.