Börja träna Judo

För dig som vill börja träna judo i Staffanstorps Judoklubb

Vilken grupp passar jag i?

Om du är 5 år är Judolekisgruppen en bra grupp för dig. Om du är mellan 6 och 17 år börjar du i någon av våra J-grupper. Rekommenderad ålder är:
J1: 5 – 6 år
J2: 6 – 8 år
J3: 8 – 11 år
J4: 11 – 17 år
Motion: 18 år och uppåt

Alla tider och dagar hittar ni under Träningstider. Vi har inga köer.

Hör av er till tränaren för den grupp ni är intresserade av, kontaktuppgifter hittar ni under Om klubben/våra tränare

Registrera dig som ny medlem här!

Redan registrerad? Uppdatera dina uppgifter här!

Fungerar inte formuläret så kan du även skriva ut och lämna denna blankett till tränaren.

Träningskläder

Under de första träningarna räcker det med mjuka träningskläder, utan metalldelar eller andra hårda vassa detaljer. Smycken, hårspännen ska tas bort innan träning. Gummisnodd i håret går bra. Efter man har provat några gånger kan man köpa en dräkt på klubben.

Avgifter

Medlems- och träningsavgift ska betalas innan första träningstillfället. Medlemsavgiften är per år och träningsavgiften per termin. 

Försäkringsinformation och skador

Tränande och tävlande är försäkrade via Svenska Judoförbundet, läs mer här.

Ordningsregler i träningslokalen (dojo)

Skor lämnas i skostället när man kommer in i lokalen. Detta gäller alla, inklusive besökare! Kom i tid innan träningen börjar. Utför en stående hälsning när du kommer in eller lämnar dojon. På träningen bär vi judodräkt med färgade bälten som visar graden (kunskapsnivå).

Man lyssnar på instruktören och tränar endast de tekniker som tränaren har visat. Träna med en ren kropp, rena fingrar och fötter. Naglarna ska vara kortklippta så att du inte river dig själv eller en kompis. Man har inte mat eller tuggummi i munnen när man tränar. Om du behöver dricka under träningen, ta då med en vattenflaska.

Om du behöver stiga av mattan säg då till tränaren först. Var tyst och uppmärksam, även när du inte tränar själv. Stå och sitt ordentligt på mattan. Ligg inte och bli inte liggande på mattan, eftersom någon annan kan ramla på dig. Var alltid hövlig och hjälpsam. Missbruka inte din judokunskap. Judo tränas endast i dojon.

Graderingssystem

När man börjar med judo och kommit så långt att man har köpt en egen judodräkt ingår det ett vitt bälte som visar att man är nybörjare.

Efter en termin kan man avlägga ett enkelt prov för att få en gul markering på det vita bältet. Proven inom judo kallas för gradering och för att få gul markering skall man visa lite fallteknik, fasthållningar och kast.

När man har tränat ytterligare en termin kan man gradera igen, den gången får man gult bälte. Nästföljande färger är orange, grönt, blått och brunt. Dessa grader kallas kyu grader. Därefter kommer svart bälte (1 Dan) och ytterligare 9 dangrader.