Staffanstorp Open 2013

SO2013_B2

När rapsen blommar

Under Kristi Himmelsfärdshelgen på våren brukar man kunna ana ett svagt gult skimmer på åkrarna i det Skånska landskapet. Detta är ett riktigt vårtecken! Men då vet man också att det är dags för Staffanstorp Open för funktionshindrade.

Trots ekonomiska kriser så fick vi anmälan från en hel del Svenska klubbar och från Norge. Det var extra roligt att få premiärbesök från Borlänge, Kungsbacka och Stenungsund.

Under samma helg pågick det betydligt större Lugi Judo Camp i Lund, med en 35-årig internationell tradition. En jätte i jämförelse med vårt läger som för fjärde gången i rad hålls i en lite mer familjär anda i Staffanstorp.

Redan på onsdag kväll anlände gänget från Västerås, med Kjell och Mike i spetsen.
På torsdag morgon var det så dags att rulla igång cirkusen. Skolsalarna i Hagalidsskolan skulle ställas iordning för övernattningar, mattorna läggas ut i sporthallen, maten förberedas, passerkort och listor skrivas och besökare skulle hämtas och tas emot. Hagalidsskolans lokaler användes som förläggning, vilket var mycket praktiskt.

Fredagens första träning hölls av Rolf Svensson och Marcus Hellberg. Pedagogisk teori och praktik som inte ifrågasattes av någon. Många fick en aha-upplevelse och massor av tips.
På eftermiddagen hölls träningen av Manuel Santos, som förutom fin och tydlig genomgång även studsade fram sittande på mattan. Hejdlöst jubel! Ett jättestort tack till era insatser….

Läs mer om Bert & Pihl’s berättelse om Staffanstorp Open 2013 ”NÄR RAPSEN BLOMMAR

Här hittar ni även ”BILDER” och ”TÄVLINGSRESULTAT” från lägret och tävlingen