Göteborg Open 2010

I helgen var vi med fem av våra judokas i Göteborg på träning i Mölndals Judoklubb och tävling på Göteborg Open 2010.

Lördagen bestod av två träningspass med 74 deltagare på mattan, från fem olika klubbar i Sverige samt Ippon från Norge. Vi fick äran att hålla ett teknikpass. På kvällen när vi gick igenom upplägget, förstod vi att tävlingsdagen skulle erbjuda mycket hårt motstånd.

Söndagens tävling hölls som vanligt i gamla Eriksbergsvarvets lokaler. Första tävlingsmatchen som startade efter tio, avgick Jonathan med vinst efter en otrolig kämpainsats. Hans sista match gick vid 16-tiden. Det blev lång väntan men finalmatchen i hans pool var verkligen något att se. När han väl kom åt motståndaren så var hans grepp som en boaorm. De kom inte loss.
Han vann alla sina fyra matcher på fasthållning. De två sista matcherna vände han från underläge till vinst med skoningslös fasthållning.

Johanna hade hårt motstånd med sina två motståndare men vann sin pool övertygande. Hon börjar bli van vinnare.

Johan mötte helt nya motståndare. Med övermäktigt motstånd i storlek, styrka och erfarenhet så blev en bronspeng trots allt bra utdelning.

Emma och Paulina gick i samma pool. Emma hade tidigare mött dessa tjejer och hon var synbart nervös efter lite taktiska psykningar från dem. Det skulle visa sig vara en tändande gnista. För Paulina var detta första gången i Göteborg men hon tog det hela med ro. Alla tre motståndare klarade våra tjejer av i spännande matcher som engagerade en högljudd hejarklack.

Finalmatchen gick mellan Emma och Paulina. De visade kämpartakter som vi aldrig skådat på träningen. Först efter förlängning och domarbeslut, vann Emma med en enda poäng. Paulina kunde inte komma närmare ett guld än så.

Summering på fem deltagare blev således: tre guld, ett silver och ett brons.
En otroligt bra insats och nöjda föräldrar, anhöriga och tränare som var med.

Hälsningar
Bert & Pihl

Göteborg Open 2010
Mölndal, Göteborg, 22-21 November 2010