Finnish Open för Juniorer 2010

Sammandrag från Finnish Open

Staffanstorps Judo åkte i helgen till Finland med 14 ungdomar och juniorer för att delta i Junior Finnish Open. En stor internationell tävling med över 500 deltagare från länder som Ryssland, Estland, Finland och Sverige. För våra judokas innebar detta ett gyllene tillfälle att tävla på en hög internationell nivå med många landslags aktiva från de olika länderna.

Huvudtränaren Martin Jönsson från Staffanstorps Judo anser att det är värt den långa resan för att hans adepter skall få känna på det något tuffare motståndet och annorlunda tekniker som tävlande från Ryssland, Finland och Baltikum bjuder på, även den svenska ungdomseliten fanns på plats för att göra upp om de ärofyllda medaljerna.

Finnish Open 2010
Foto: Johan Smedberg

Motståndet var som beräknat mycket tufft men för Staffanstorp gick det riktigt bra i år, all träning och tävlingserfarenhet tillsammans med en fantastisk gemenskap ger resultat. 3 Guld, 5 Silver och 3 brons och 2 mycket bra 5:e placeringar. Tove Thaning blev utnämnd som turneringens bästa tjej i kategorin U15.

Finnish Open 2010
Foto: Johan Smedberg

Martin kan summera dagen och konstatera att alla har presterat på mycket hög nivå och ska vara mycket nöjda med sina matcher. Staffanstorp blev bästa svenska klubb och fjärde bästa totalt i tävlingen.

Martin Jönsson

Finnish Open för Juniorer 2010
Finland, 25–29 november 2010