Victor på träningsläger i Japan med landslaget

Victor i Japan

 

Resan till Japan var lång men gick snabbt. Väl framme i Katsuura chockades man av värmen. Katsuura är en liten hamnstad, långt ut på vischan. Där skulle vi bo. Dagen därpå hade vi vår första judoträning. Kroppen hade inte vant sig vid värmen och fukten i luften. Efter 2-3 randoribyten sa kroppen ifrån.
Träningen var uppbyggd med 30 minuters uppvärmning/uchi komi och sedan 12 randoribyten X 6 minuter. Efter det var det matchträning eller newaza.
På morgorna hade vi kondition eller styrketräning. Såhär var dagarna uppbyggda, förutom lördagarna och söndagarna.
Lördagarna bestod av endast en judoträning på morgonen och på söndagarna var man ledig.
När den första lördagsträningen var slut passade vi på att åka in till Tokyo för att sedan sova på kodokan, dojon där judon startade.
En och en halv dag i Tokyo spenderades till shopping, mat och sevärdheter.Dagarna flöt på och så gjorde träningen, från att kroppen sagt emot vid 2-3 byten sa den nu emot efter 6 byten. Vädret har varit till och från men mestadels har det regnat, vilket var till fördel när man behövde vänja kroppen till klimatet. De sista dagarna sken dock solen och då begav vi oss till onjuku beach. En fin strand med med barer, volleyboll plan och lagom med folk. Vistelsen i Japan varade i 15 dagar, tiden gick snabbt och det kändes som att man nyss hade kommit dit när man tillslut skulle åka hem. Japan är ett land som jag hoppas alla kan få besöka, speciellt om man är judointresserad. Den japanska kulturen som är väldigt unik återspeglar sig hur man skall uppföra sig som judoka. Detta gör landet extra besöksvärt som turist, då människor man möter är väldigt trevliga.

Det går inte riktigt att säga vad som var bäst med resan, utan det som gjorde resan så pass bra är en kombination utav många upplevser. Värmen, träningen, kulturen och stämningen i gruppen.

/Victor