Falltrygghet för äldre – för en tryggare vardag

När vi blir äldre får vi sämre balans, långsammare muskler och blir svagare. Det gör att vi inte hinner parera om något plötsligt händer och har lättare att falla. Men med rätt träning kan fallolyckor förebyggas och den personliga tryggheten förbättras.

Svenska Judoförbundet har tagit fram ett särskilt fallträningsprogram för äldre, Judo4Balance -Falltrygghet för äldre. På kursen får du som är äldre träna balans och stryka för att förebygga fall och även fallteknik för att minska risken att skada sig de gånger fallet inte går att undvika. Träningen leds av licensierad judoinstruktör från Staffanstorps Judoklubb som genomgått särskild utbildning hos Svenska Judoförbundet för att hålla falltrygghetskurser för äldre.

Mer information om Judo4Balance
https://judo.se/fallprevention/falltrygghet-for-aldre/

Vem kan vara med?
Alla över 65 år är välkomna. Det behövs inga förkunskaper utan träningen kan anpassas efter varje individs förmåga. Många deltagare vittnar om att träningen både bidrar till ökat välmående och trygghet i vardagen men också att de har väldigt roligt tillsammans på träningarna.

Dag och tid
Nybörjarkurs måndagar 09.00-10.00. Kursen startar måndag 15 januari 2024 och pågår i 12 veckor. 50 minuter per tillfälle.

Plats
Staffanstorps Judoklubb, Hagalidvägen 4, (bredvid Staffanshallen) i Staffanstorp.

Pris
350kr per termin. Fika ingår efter varje träning.

Anmälan
Görs här: Länk till anmälan

Kontakt och frågor
Pihl Blomgren, instruktör, Staffanstorps judoklubb.
Tel: 072-189 45 45
E-post: info@staffanstorpsjudo.se

Varmt välkomna!