Amanda berättar om SPIF Judo Star Camp 2010

Så var det återigen dags att åka iväg 130 nya friska mil! Den här gången bar resan av till Bosön i Stockholm där SPIF ordnat ett träningsläger med inriktning på teknik, med inbjudna judovärldsstjärnor som höll i tekniken vi skulle utöva. I år var det Aleksei Budolin och Euan Burton som ansvarade (OS, VM & EM Medaljörer).

Det var ett hundratal deltagare på lägret, några norskar bland övriga svenskar. Från klubben valde vi att skicka de landslagsaktiva samt Christoffer, dels för att prova på lägret och bilda oss en uppfattning om engagemanget men framför allt för att lära oss mer att ta hem till Staffanstorp!

BosönMartin och Johan körde minibussen och vi lättade ifrån Staffanstorp på fredags eftermiddagen och anlände sent på kvällen, så vi tyvärr missade fredagens första pass. Bak i bussen hade vi med oss Fanny, Frida, Jennie, Jonatan, Christoffer och jag, Amanda. Resan gick kanon och jag tror alla var taggade (som vanligt), laddade på att suga in så många nya tekniker som möjligt under helgen!

Framme på Bosön (ligger ute på Lidingö) så inkvarterade vi oss i närliggande rum och hade inte mer än ett par hundra meter till frukost, lunch och hallarna. Vi tjejer, bosatte oss i ett rum och grabbarna i ett annat. Jennie och Jonatan fick förpassa sig till de övriga från A-Truppen.

Teknikerna var bra och lärorika och randoripassen roliga! Två långa pass, två och en halvtimme var, blev det på lördagen och ytterligare två på söndagen.

SPIF Judo star camp 2010

SPIF Judo star camp 2010

Foto: Johan Smedberg

Klockan 16.30 avslutades lägret och vi startade minibussen och påbörjade resan hem igen. Alla var trötta men glada och positiva från en mycket inspirerande helg!

Vid pennan denna gång.
Amanda Smedberg