Matsuru Dutch Open 2018

Matsuru Dutch Open 2018

 

Dagen började med en riktigt god frukost på vårt hotell Van de falk, där ungdomarna fyllde på med energi efter gårdagens invägning, vilket skulle visa sig senare på dagen vara väldigt viktigt, då det senare skulle visa sig att ungdomarna skulle gå hela 49 matcher fördelat på 10 aktiva. Nedan kan ni se hur det gick för var och en:

Olle gick 5 matcher (Slutade 9:a) 3 vinster:

Olle körde väldigt fina matcher, vann hela 3 st men blev till sist utslagen av han som slutade 2:a på belgiska mästerskapen. Men han kämpade till sig en ärofylld 9:onde plats. Olle slutade som bästa svensk i -46

Leo gick 7 matcher (Slutade 9:a) 5 vinster:

Leo går upp idag och är yngst och gör helt fantastiska matcher, slår ut flera väldigt bra och meriterade motståndare var av en är hans landslagskollega Leon Svalberg och GHERON LECOMPTE som blev Belgisk mästare 2017. Leo slutade som bästa svensk i -55

Elias gick 4 matcher 2 vinster:

Elias började dagen mycket starkt med en riktigt snygg chi-mata och vann över sin portugis i första matchen på ippon, och kämpade sig till 2 matchvinster idag.

Esben gick 3 matcher 1 vinst:

Esben gick upp i första matchen och vann över GABOR SZANTI som har en bronsmedalj från europacupen i Gyor, Ungern på meritlistan. Sedan väntade två mycket tuffa matcher och tyvärr slutade dagen med en förlust över VICTOR VAN GERVEN som även han har medaljer ifrån europacuper på meritlistan.

Hjalmar gick 4 matcher 2 vinster:

Hjalmar gick in och vann två matcher mot Tyskland och schweiz men fick sedan 2st tuffa efterföljande matcher.

Sebastian gick 2 matcher:

Sebastian gick 2 mycket tuffa och jämna matcher där vinsten lika bra kunde ha hamnat hos Sebastian, han ska vara mycket nöjd.

Hannes gick 7 matcher (Slutade 7:a) 5 vinster:

Bäst gick det för Hannes idag då han tog hela 5st matchvinster och slutade 7:a, han vann tre raka matcher men sista matchen innan bronsmatch så fick han möta Jarne Duyck som också slutade trea. Hannes slutade som bästa svensk i -66

Alfred gick 6 matcher 4 vinster:

Alfred krigade på och fick med sig 4 match vinster i sin nya viktklass -66. Så för att precis ha bytt viktklass och att han fortfarande är väldigt lätt i sin nya viktklass så är det riktigt riktigt bra jobbat.

Jonay gick 2 matcher:

Jonay fick en tuff lottning idag men kämpade på mycket bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen idag.

Linus gick 3 matcher 1 vinst:

Första matchen vann Linus över Dias Joao från Portugal, sedan mötte han Mick Roer som skickade honom till återkval. Linus har tagit stora kliv i sin judo och ska också han vara mycket nöjd över sin prestation idag.

49 matcher gick Staffanstorp idag, varav 23 vinster på 10 aktiva.

Det vi ser är att fler och fler klarar av att hålla fokus genom matcherna även fast det börjar bli 5-7 st. Vilket är riktigt imponerande. Det är ett gott bevis för ungdomarna att de är målmedvetna och sliter på träningarna så att de orkar hålla det tempot som krävs på denna nivån.

För är man inte med de första sekunderna i greppningen så har du snabbt förlorat. Här är det viktigt att visa att man är med i matchen och tänker vara den som bestämmer.

Nu är det hem och ladda om batterierna då det vankas landslagsläger nästa helg för vissa.

En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!