JSWOP

jswop16

Idag har Swedish Open för juniorer och kadetter avgjorts uppe i Stockholm. Klubben hade 9 tävlande och 10 starter denna dag. Alfred Hansson dubblerade i U18 -55kg samt U21 -55kg, bäst lyckades han i den äldre kategorin där han slutade XX. Emma Hennerfors, som fick flytta upp en viktklass pågrund av att -44kg utgick tävlade idag alltså i -48kgs klassen, plockade med sig ett Brons hem. Susanna Kazemifar och Sebastian Olofsson slutade 7:a i sina respektive viktklasser. Linn Stenberg som precis har bytt viktklass till -57kg och gjorde alltså sin första tävling i den nya kategorin knep Silvret. Naemi Jaworowski och Ebba Herrlander möttes i en jämn bronsmatch i U21 – 63 kg, där Naemi Jaworowski drog det längsta strået och tog därmed Brons. Ebba slutade alltså 5:a. Johannes Hagman och Armin Didic hade det desto tuffare, efter varsin matchvinst fick de se sig besegrad för dagen. Men allt som allt så ser det väldigt lovande ut för våra unga tävlande. De flesta är yngst i sina kategorier men presterar redan väldigt fin judo!

Sammanfattningsvis 1 silver, 3 brons, 1st 5:e plats och 2st 7:e platser till våra fantastiska ungdomar och till klubben.

”En och en är vi bra, tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Vill du döma på myntjakten?

På söndag (25/9) kl 14.00-16.00 har vi myntjakten på klubben. Vi behöver hjälp med att döma matcherna. Har du gått någon form av regelkurs eller har en licens är du jätte välkommen att hjälpa till nu på söndag!

Hälsningar

Domarna

Läs mer

Gothenburg judo open

abdullah-goteborg

I helgen tävlade Abdullah Musa på Gothenburg judo Open. Abdullah tävlar i -73kg klassen och ställde upp i både junior och seniorkategorin. Bäst lyckades han i den sistnämnda kategorin där han plockade hem GULDET. I juniorklassen kämpade han till sig ett välförtjänst SILVER. STORT GRATTIS ABDULLAH!

”En och en är vi bra, tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Copenhagen cup 1

cphcup1

Under dagen idag var båda tävlingsgrupperna över i Köpenhamn och tävlade på Copenhagen cup 1. Det är en tävling som arrangeras av Amager Judo Skole i deras dojo. Tävlingen är tänkt till att vara lite mer ”träningstävling”, så viktklasserna är flytande och både tjejer och killar möts. Det var första gången som vi besökte denna tävling men vi är mycket nöjda. Det var många bra matcher och tävlingen flöt på bra. En lagom tävling att starta hösten med. Otroligt kul att se vilken utveckling våra barn och ungdomar har gjort under sommaren. Det ser lovande ut inför den spännande höstterminen som vi har framför oss. Verkligen alla visade sig från sin bästa sida och det var många kämparinsatser. Vi tränare är otroligt nöjda och glada.

Dagens resultat blev följande:

GULD
Elias Ahlquist
Jennifer Reino
Esben Metzsch
Olle Hermodsson
Pontus Åberg
Hanna Stenberg
Emma Hennerfors
Linn Stenberg
Hjalmar Rutberg
Hannes Wesslén

SILVER
Joel Carlsson
Franz Magnuros
Viktor Olhed
Max Trönell
Gavrila Perisic
Jacob Palmqvist
Elias Lindgren
Linnea Mårtensson
Sebastian Ellhult
Alfred Hansson
Jonay Santana
David Lundgren

BRONS
Nanna Bara
Marcus Åberg
Storm Losell
Linus Jönsson
Leo Gruber

”En och en är vi bra, tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Inbjudan till Staffanstorps judoklubbs tävlingar i november

Nu finns inbjudan till Staffanstorps judoklubbs tävlingar i november inlagda på vår hemsida. I år arrangerar vi tre tävlingar under en helg!

Svenska mästerskapen för Veteraner lördagen den 12 november 

Sydcup 4 lördagen den 12 november

Skåneserien 4 söndagen den 13 november

 

Som vanligt kommer det att komma massor med tävlande och åskådare från Sverige och våra grannländer. 🙂

Reservera datumen redan nu! (Du som är aktiv eller förälder i klubben och inte skall tävla får hemskt gärna hjälpa till under helgen, hör av dig till Markus.)

Läs mer

Inbjudan till regelkurs i Skurup 24 september 2016

Svenska Judoförbundets Domarutskott tillsammans med Wemmenhögs JK inbjuder till:

REGELKURS den 24 september 2016

Kursinnehåll: Kursen riktar sig till alla som vill lära sig mer om Judons tävlingsregler, tävlingsjudoka, coacher, tränare, ledare, föräldrar och andra intresserade, särskilt till Dig som vill bli
domare. I kursen går vi igenom IJF:s Tävlingsbestämmelser samt IJF:s & DU:s DVD-er.
Efter genomgången kurs ges möjlighet att döma som aspirantdomare för den som är
intresserad. Kursen följer DU:s kursplan för D-domare.

Kurslokal: Wemmenhögs JK:s dojo, Skurup

Tider:
24 september 2016
08.30 – Betalning och registrering
09.00 – Teori
12.00 – Lunch
13.00 – Praktik
15.00 – Fika
15.30 – DVD-studier
18.00 – Slut

Kursavgift: 300 SEK/deltagare Kursen är avgiftsfri för medlemmar inom Judo-syd (dvs bland annat Staffanstorps judoklubb).
I avgiften ingår fika. Antal platser: Min 5/max 20

Metodhandledare: Christer Dahlström, IJF-A Honorary-licens
Anders Bengtsson N-licens

Anmälan: Prata med din tränare om du vill gå kursen så gör vi en samlad anmälan.

Läs mer

Terminsstart

Höstterminen börjar vecka 34, med första träningstillfälle måndagen den 22/8. Era tränare kommer till å maila ut mer information inom kort. Annars hänvisas ni till schemat som ligger här på hemsidan. Välkomna!

Läs mer

Sommaravslutning 14 juni kl 18

Den 14e juni har vi som tidigare meddelats sommaravslutning kl 18.00 på gräsmattan bakom dojon.

Tränarna och ungdomarna/barnen kommer att spela brännboll och vi kommer att ha grillad korv till försäljning (så slipper ni stressa med att fixa mat till denna kväll 🙂 )

Anmäl er på listor i dojon så att vi kan handla lagom mycket mat och dryck.

Och ta med er mynten från myntjakten att handla för!

Läs mer