Prislista

Under fliken medlemsinfo -> klubbkläder och väskor går det nu att finna en uppdaterad Sortimentslista inklusive priser för de produkter som går att köpa via Sportringen! Direktlänk: http://www.staffanstorpsjudo.se/wp/klubbklader-och-vaskor/ Förhoppningsvis kommer det även upp bilder på produkterna inom kort tid. Men det går alltid att besöka butiken för att titta, känna & klämma på produkterna. Sportringen har extra öppet fram till 22.00 på kulturfesten den 21 oktober.

Ordinarie öppettider för sportringen:

Måndag – Fredag: 10-18
Lördag: 10-13
Söndag: stängt

Besöksadress:
Storgatan 7, 245 31 Staffanstorp
På torget mitt emot badet

Läs mer

Sydcup och Skåneserien i Skurup

sydcup3

Medan delar av tävlingsgrupperna befann sig i Holland var där ett gäng som fightades om medaljerna hemma i Sverige. Närmare bestämt i Skurup på Sydcupen och Skåneserien. Skåneserien är en nybörjartävling där man får ha max orange bälte. Det var sydcupen på lördagen och där tog vi 23 medaljer (9 guld, 7 silver, 7 brons) på 27 starter. Vilket är otroligt starkt jobbat. Utöver de glänsande medaljerna så var där många fina prestationer, barn och ungdomarna visade upp en bra attityd både på och utanför mattan. Även på skåneserien som avgjordes på Söndagen var barnen helt fantastiska.

GULD

Franz Magnuros – Sydcup
Ivar Björkqvist – Sydcup
Jenny Jönsson – Sydcup
Johanna Stenman – Sydcup
Johannes Hagman – Sydcup
Nellie Karlsson – Skåneserien
Rufus Bagge – Skåneserien
Sara Perisic – Sydcup
Sebastian Ellhult – Sydcup
Vincent Bannura x2 – Sydcup

SILVER

Anton Månsson – Skåneserien
Ebba Ziegenfeldt x2 – Sydcup
Gavrila Perisic – Sydcup
Jenny Jönsson – Sydcup
Johanna Olsson – Skåneserien
Sofia Kazemifar – Sydcup
Tilde Wåhlin x2 – Sydcup
Troy Bornhager – Skåneserien

BRONS

Albin Svensson – Skåneserien
Chirstoffer Bonnevier – Skåneserien
Elias Ahlqvist – Sydcup
Felicia Böhm – Skåneserien
Filip Andrén – Skåneserien
Kajsa Milewski – Sydcup
Labinot Hoxaj – Skåneserien
Leia Felicia Rausek Nielsen – Skåneserien
Leon Ekelund – Skåneserien
Loke Bjerkemo – Skåneserien
Luka Brajkovic – Skåneserien
Mateo Jönsson Valdes – Sydcup
Max Glans – Skåneserien
Noel Thögersen – Skåneserien
Olivia Nohlberg – Sydcup
Samuel Sendrup – Skåneserien
Sebastian Ellhult – Sydcup
Ture Ahlgren – Skåneserien
Viktor Olhed – Sydcup
Vladislav Andersen – Skåneserien
Zackarias Olofsson – Skåneserien
Zigge Hylén – Sydcup

”En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Holland – Emmen och Alkmaar

Delar av tävlingsgrupperna har i helgen befunnit sig i Holland och tävlat på två stora tävlingar där. Först ut var Open Drents Judo Kampioenschap i Emmen på lördagen. Tävlingen lockade 830 deltagare från Holland, Sverige, Belgien, Norge, Storbritannien och Tyskland. Det var en lång tävlingsdag på inte mindre än 12(!) mattor där SAMTLIGA av våra judokas presterade på topp. Det var som coach otroligt roligt att se den inställningen som våra aktiva hade och deras prestationer uppe på mattan. På grund av att tävlingen var uppdelad i olika block ställdes det stora krav på de aktiva själva att sköta uppvärmning osv, vilket fungerade super. Med oss vidare till Alkmaar och sedan hem tog vi 4 guld, 4 silver och 5 brons och därtill ett gäng 5e och 7e platser. Vilket är OTROLIGT bra!

emmen-och-alkmaar

Dag 2 vaknade vi upp i Alkmaar efter inte allt för många timmars sömn och körde bort till tävlingshallen. Denna dag endast 8(!) mattor, men med samma upplägg att tävlingen delades upp i block.  Internationella Öppna Alkmaars Judo Tournament som tävlingen hette lockade något färre deltagare, 600 personer men denna tävling höll ännu högre klass på motståndet i de flesta viktklasserna.  Trots slitna kroppar och knoppar från gårdagen lyckades ungdomarna tagga om och fortsätta prestera med samma inställning och fina judo som gårdagen. 6 guld, 4 silver och 3 brons! Med det resultatet blev vi BÄSTA KLUBB, och även FÖRSTA utländska klubb att NÅGONSIN vinna pokalen. Stoltare coacher får man leta efter!!

 

resultatholland

”En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Grattis Victor

victor-buschFoto: Alf Tornberg, Svenska judoförbundet

Svensk Idrott tilldelar riksidrottsförbundets och svenska spels ElitIdrottsstipendium till följande judokas! Som ger dem möjlighet att kunna studera samtidigt som de satsar på din idrott! Victor Busch är en av de 75 elitidrottare i Sverige som fått priset. Stort Grattis Victor från hela klubben!!

Inom judon var det 3 personer som fick priset:

Victor Busch Staffanstorp Jk /Senior Landslag B
Emil Mattssononn Sthlm JK / Senior Landslag B
Nicolina Pernheim Sakura Jk/ParaSport Landslag- B1

”En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

JSWOP

jswop16

Idag har Swedish Open för juniorer och kadetter avgjorts uppe i Stockholm. Klubben hade 9 tävlande och 10 starter denna dag. Alfred Hansson dubblerade i U18 -55kg samt U21 -55kg, bäst lyckades han i den äldre kategorin där han slutade XX. Emma Hennerfors, som fick flytta upp en viktklass pågrund av att -44kg utgick tävlade idag alltså i -48kgs klassen, plockade med sig ett Brons hem. Susanna Kazemifar och Sebastian Olofsson slutade 7:a i sina respektive viktklasser. Linn Stenberg som precis har bytt viktklass till -57kg och gjorde alltså sin första tävling i den nya kategorin knep Silvret. Naemi Jaworowski och Ebba Herrlander möttes i en jämn bronsmatch i U21 – 63 kg, där Naemi Jaworowski drog det längsta strået och tog därmed Brons. Ebba slutade alltså 5:a. Johannes Hagman och Armin Didic hade det desto tuffare, efter varsin matchvinst fick de se sig besegrad för dagen. Men allt som allt så ser det väldigt lovande ut för våra unga tävlande. De flesta är yngst i sina kategorier men presterar redan väldigt fin judo!

Sammanfattningsvis 1 silver, 3 brons, 1st 5:e plats och 2st 7:e platser till våra fantastiska ungdomar och till klubben.

”En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Vill du döma på myntjakten?

På söndag (25/9) kl 14.00-16.00 har vi myntjakten på klubben. Vi behöver hjälp med att döma matcherna. Har du gått någon form av regelkurs eller har en licens är du jätte välkommen att hjälpa till nu på söndag!

Hälsningar

Domarna

Läs mer

Gothenburg judo open

abdullah-goteborg

I helgen tävlade Abdullah Musa på Gothenburg judo Open. Abdullah tävlar i -73kg klassen och ställde upp i både junior och seniorkategorin. Bäst lyckades han i den sistnämnda kategorin där han plockade hem GULDET. I juniorklassen kämpade han till sig ett välförtjänst SILVER. STORT GRATTIS ABDULLAH!

”En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Copenhagen cup 1

cphcup1

Under dagen idag var båda tävlingsgrupperna över i Köpenhamn och tävlade på Copenhagen cup 1. Det är en tävling som arrangeras av Amager Judo Skole i deras dojo. Tävlingen är tänkt till att vara lite mer ”träningstävling”, så viktklasserna är flytande och både tjejer och killar möts. Det var första gången som vi besökte denna tävling men vi är mycket nöjda. Det var många bra matcher och tävlingen flöt på bra. En lagom tävling att starta hösten med. Otroligt kul att se vilken utveckling våra barn och ungdomar har gjort under sommaren. Det ser lovande ut inför den spännande höstterminen som vi har framför oss. Verkligen alla visade sig från sin bästa sida och det var många kämparinsatser. Vi tränare är otroligt nöjda och glada.

Dagens resultat blev följande:

GULD
Elias Ahlquist
Jennifer Reino
Esben Metzsch
Olle Hermodsson
Pontus Åberg
Hanna Stenberg
Emma Hennerfors
Linn Stenberg
Hjalmar Rutberg
Hannes Wesslén

SILVER
Joel Carlsson
Franz Magnuros
Viktor Olhed
Max Trönell
Gavrila Perisic
Jacob Palmqvist
Elias Lindgren
Linnea Mårtensson
Sebastian Ellhult
Alfred Hansson
Jonay Santana
David Lundgren

BRONS
Nanna Bara
Marcus Åberg
Storm Losell
Linus Jönsson
Leo Gruber

”En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst!”

Läs mer

Inbjudan till Staffanstorps judoklubbs tävlingar i november

Nu finns inbjudan till Staffanstorps judoklubbs tävlingar i november inlagda på vår hemsida. I år arrangerar vi tre tävlingar under en helg!

Svenska mästerskapen för Veteraner lördagen den 12 november 

Sydcup 4 lördagen den 12 november

Skåneserien 4 söndagen den 13 november

 

Som vanligt kommer det att komma massor med tävlande och åskådare från Sverige och våra grannländer. 🙂

Reservera datumen redan nu! (Du som är aktiv eller förälder i klubben och inte skall tävla får hemskt gärna hjälpa till under helgen, hör av dig till Markus.)

Läs mer

Inbjudan till regelkurs i Skurup 24 september 2016

Svenska Judoförbundets Domarutskott tillsammans med Wemmenhögs JK inbjuder till:

REGELKURS den 24 september 2016

Kursinnehåll: Kursen riktar sig till alla som vill lära sig mer om Judons tävlingsregler, tävlingsjudoka, coacher, tränare, ledare, föräldrar och andra intresserade, särskilt till Dig som vill bli
domare. I kursen går vi igenom IJF:s Tävlingsbestämmelser samt IJF:s & DU:s DVD-er.
Efter genomgången kurs ges möjlighet att döma som aspirantdomare för den som är
intresserad. Kursen följer DU:s kursplan för D-domare.

Kurslokal: Wemmenhögs JK:s dojo, Skurup

Tider:
24 september 2016
08.30 – Betalning och registrering
09.00 – Teori
12.00 – Lunch
13.00 – Praktik
15.00 – Fika
15.30 – DVD-studier
18.00 – Slut

Kursavgift: 300 SEK/deltagare Kursen är avgiftsfri för medlemmar inom Judo-syd (dvs bland annat Staffanstorps judoklubb).
I avgiften ingår fika. Antal platser: Min 5/max 20

Metodhandledare: Christer Dahlström, IJF-A Honorary-licens
Anders Bengtsson N-licens

Anmälan: Prata med din tränare om du vill gå kursen så gör vi en samlad anmälan.

Läs mer